Nieuws

10 maart 2019
Vrouwendag 2019 bij Femina
Meer dan 150 vrouwen uit Groningen, Friesland en Drenthe bezochten de bijeenkomst die Femina in Groningen had georganiseerd voor de vrouwen. De belangstelling was zo groot dat we er een zaal bij moesten huren.

Er waren hapjes, drankjes, er werd gezongen en gedanst, kortom iedereen had het naar haar zin! Dank aan de gemeenten die dit voor de vrouwen mogelijk maakten en natuurlijk aan onze vrijwilligers voor het organiseren en het koken. Kijk voor een verslag ook op onze Facebook pagina.

Onze “koks” waren al vroeg in de ochtend bezig met de hapjes. Super dames (en lekker).

8 maart 2019
Geslaagde presentaties De Boei en FNV vrouwen
Vrijdag 8 maart was Mastoora Sultani gastspreker bij Vrouwencentrum De Boei en FNV vrouwen in het kader van Internationale Vrouwendag.

Mastoora Sultani als gastspreker bij Vrouwencentrum de Boei in Groningen

20 februari 2019
Vrouwendag 2019 bij Femina op zondag 10 maart 2019
Binnenkort is het weer zover! Internationale vrouwendag op 8 maart 2019. Femina viert dit jaar drie dagen vrouwendag, met een feestelijke afsluiting op zondag 10 maart 2019! Een vrolijk en gratis feest met schitterend geklede vrouwen, hapjes, drankjes, dans en muziek. Kortom een bijeenkomst die je niet mag missen! Vrouwen uit de hele regio komen naar Groningen om deze dag samen met ons te vieren. Kom jij ook?

Wanneer? Zondag 10 maart van 16.00 – 21.00 uur. Plaats: De Wende, Goudlaan 555 (wijk Vinkhuizen), 9743 CP Groningen. Bus nummer 7 vanaf het station.

19 februari 2019
Training Wegwijzer van start gegaan
Begin deze maand is de training “Wegwijzer” van start gegaan. De training Wegwijzer is een kadertraining voor vrouwen die vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen waar nodig gaan informeren en ondersteunen.

19 februari 2019
Presentatie Politie
In samenwerking met lokale politie eenheden worden door politie-medewerkers presentaties verzorgd tijdens onze trainingen. Doel is de vrouwen kennis te laten met de dienstverlening van de Nederlandse politie.

De deelnemers aan de trainingen zijn erg enthousiast over de presentaties. Vooraf mogen de vrouwen een vragenlijst maken die de politie-medewerkers tijdens de presentatie beantwoorden. Prachtig dat de Regiopolitie haar medewerking verleent aan dit initiatief.